Δραστηριότητες

Στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε πολλές δραστηριότητες όπως παραπέντε, πεζοπορία, σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρας-Καϊμάκτσαλαν, ποδήλατο βουνού, ιππασία, ορειβασία κ.ά.

Ορειβασία
Πολλές ορειβατικές διαδρομές διοργανώνονται και ξεκινούν από τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο στις κατάφυτες πλαγιές του Βόρα-Καϊμάκτσαλαν μέσα από το Μαύρο Δάσος. .

Ιππασία
Στον Δήμο Αριδαίας, στο χωριό Όρμα, λειτουργεί ιππικός όμιλος και σχολή ιππασίας με ειδικά εκπαιδευμένα άλογα που προσφέρουν βόλτες σε ενήλικες και παιδιά. .

Πεζοπορία
Πανέμορφες διαδρομές μέσα από κατάφυτα δάση ξεκινούν από τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο και την Αριδαία. .

Παραπέντε
Αν θέλετε να νιώσετε τη μοναδική εμπειρία της πτήσης με διπλό παραπέντε πάνω από τις κορυφές του Καϊμάκτσαλαν με θέα την Λίμνη Βεγορίτιδα, μπορείτε να πάτε στην θέση Κερασιές και από εκεί να απογειωθείτε στο ανεμοδρόμιο Παναγίτσας. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμάκτσαλαν προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στους λάτρεις της περιπέτειας και της δράσης. Εκτός από το σκι μπορείτε να επισκεφθείτε το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στα 2.524μ., να κάνετε ατελείωτες βόλτες με τα snowmobiles και να δοκιμάσετε τα Airboard Trail. Τα Airboard Trail είναι φουσκωτές σανίδες ειδικές για κίνηση στο χιόνι, και υπάρχει μια πίστα όπου μπορείτε να κινείστε με τα Airboard Trail. Επίσης, υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη και περιφραγμένη πίστα για τους λάτρεις του snowboard, ενώ υπάρχει και ειδικευμένο προσωπικό για να βοηθάει τους επισκέπτες. Εκτός από τις στιγμές περιπέτειας μπορείτε να χαλαρώσετε στο chalet του χιονοδρομικού κέντρου απολαμβάνοντας τον καφέ ή το τσάι σας.